Skip To Content
Platvoet (Pes Planus) Platvoet (Pes Planus)

Platvoet (Pes Planus)

Platvoet (Pes Planus)

Een platvoet (pes planus) is een voettype waarbij de voetboog onvoldoende op spanning staat. Daarbij rust de voetzool in zijn geheel op de grond bij het staan. Een platvoet hoeft geen problemen te geven, maar het is mogelijk dat hierbij een vermoeid gevoel in de voeten of enkels ontstaat. Ook kramp of andere soorten pijn in de voet komen voor in combinatie met een platvoet. Er wordt onderscheid gemaakt tussen soepele en stugge platvoeten. Soepele platvoeten komen het vaakst voor.

Platvoet symptomen podotherapeut

Gevolgen van een platvoet

Een platvoet hoeft geen problemen te geven. Op latere leeftijd kunnen platvoeten wel aanleiding zijn voor klachten aan de knie, heup en rug. Het is mogelijk dat uw lichaamshouding verandert door de afwijkende stand van uw voeten. Daarmee worden uw spieren en pezen op een andere manier belast, waardoor verschillende klachten kunnen ontstaan.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Voor sporters vormen platvoeten een extra risico op blessures. Volwassenen kunnen bij pijnklachten baat hebben bij op maat gemaakte steunzolen die de druk onder de voeten beter verdelen. In sommige gevallen kunnen op maat gemaakte, orthopedische schoenen ook uitkomst bieden.

Kinderen die last hebben van platvoeten hebben over het algemeen geen behandeling nodig. In de loop der jaren verdwijnen hun platvoeten vaak vanzelf.

Heeft u last van Platvoeten? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: