Skip To Content
Metatarsalgie behandeling podotherapeut

Metatarsalgie (voorvoetklachten)

Metatarsalgie (voorvoetklachten)

Heeft u stekende pijn in de bal van de voet bij staan, wandelen en sporten? Metatarsalgie is een verzamelnaam voor allerlei soorten pijn in de voorvoet en middenvoet.

Metatarsalgie symptomen podotherapeut

Oorzaak van metatarsalgie

Voorvoetproblemen komen voor in veel verschillende vormen. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van de vetlaag onder de kop van de middenvoetsbeentjes, bij het ouder worden. De voet zakt dan vaak wat door, waardoor extra druk op de voorvoet ontstaat. Deze verhoogde druk kan leiden tot pijn bij het lopen en staan. Ook de schoenen spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van pijn in de voorvoet. Te krappe schoenen of te slappe schoenen zorgen voor druk en wrijving of voor onvoldoende stabiliteit.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Het is van belang om eerst te achterhalen waardoor uw voorvoetproblemen zijn ontstaan. De podotherapeut doet hier uitgebreid onderzoek naar. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek, kan bijvoorbeeld een behandeling gestart worden met behulp van op maat gemaakte steunzolen of een orthese. Ook ontvangt u een goed schoenadvies. In sommige gevallen kunnen ook op maat gemaakte, orthopedische schoenen uitkomst bieden.

Heeft u last van pijnlijke voeten? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: