Skip To Content
Likdoorn (eksteroog) Likdoorn (eksteroog)

Likdoorn (eksteroog)

Likdoorn (eksteroog)

Heeft u een hard en branderig plekje bovenop uw teen of onder uw voet? Voelt u een stekende pijn wanneer u erop drukt? Mogelijk is er sprake van een likdoorn, ook wel een eksteroog genoemd. Er is in dat geval eelt naar binnen gegroeid, in de vorm van een ‘hoorn’. Likdoorns zijn gevoelig bij aanraking.

Likdoorn symptomen podotherapeut

Hoe ontstaat een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een naar binnen groeiende eeltpit. Ze komen voor op plekken waar een lange tijd teveel druk op staat. In veel gevallen is dit onder de voet, op de tenen of tussen de tenen. Het dragen van te krappe schoenen is één van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van likdoorns. Een afwijkende voetstand kan hierbij ook een rol spelen.

Gevolgen van een likdoorn

Gevolgen van een likdoorn

Hoe langer de belasting duurt, hoe harder de eeltkern naar binnen drukt. Zo blijft de huidverdikking zich ontwikkelen, met een klein hard pitje dat steeds dieper naar binnen wordt geduwd. Lopen wordt pijnlijk. Bij een constante druk of irritatie kan een likdoorn gaan ontsteken.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Eelt ontstaat door wrijving en druk. Een behandeling zal dus helemaal gericht zijn op het wegnemen van deze elementen. Het is belangrijk dat u de juiste schoenen draagt, waarin uw voeten voldoende ruimte hebben. Likdoorns kunnen hardnekkig zijn. U kunt een afspraak maken bij de podotherapeut voor een goed schoenadvies en eventueel andere therapieën waarmee de druk op uw voeten wordt weggenomen. Ook is het mogelijk dat er een afspraak wordt gemaakt bij de medisch pedicure.

Heeft u last van een Likdoorn? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: