Skip To Content
Eeltvorming (Callus) Eeltvorming (Callus)

Eeltvorming (Callus)

Eeltvorming (Callus)

Eelt op de voeten ontstaat als gevolg van aanhoudende druk en wrijving op dezelfde plek. Het eelt vormt een beschermlaag voor de huid, zodat deze niet beschadigt. Een beetje eelt is niet erg en zorgt voor bescherming, maar als het eelt dikker wordt kan dit voor klachten zorgen. Voor mensen met een risicovoet, zoals bij diabetes of reuma, is het belangrijk om drukplekken met eeltvorming zoveel mogelijk te voorkomen.

Eelt voeten symptomen podotherapeut

Oorzaken van eeltvorming

Belangrijk is om te achterhalen wat de oorzaak van uw eeltvorming is. In veel gevallen spelen de schoenen die u draagt een belangrijke rol bij het ontstaan van eelt. De schoenen zijn mogelijk te krap, te groot of te slap. Ook een afwijkende stand van de voeten kan zorgen voor eeltvorming.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Een goed schoenadvies kan in veel gevallen helpen bij het voorkomen en verminderen van eeltvorming. Hiervoor kunt u terecht bij de podotherapeut. Daarnaast kan een medisch pedicure u helpen om op een verantwoorde wijze het overtollige eelt te verwijderen. In sommige gevallen kan ook de orthopedisch schoenmaker uitkomst bieden.

Heeft u last van Eeltvorming? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: