Skip To Content
Doorgezakte voeten Doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten kunnen voor pijnklachten zorgen. Klachten die hierbij horen zijn zeer divers. Het kan gaan om spierklachten zoals een overbelasting, zenuwklachten, maar ook uw gewrichten kunnen pijnlijk worden.

Doorgezakte voeten symptomen podotherapeut

Doorgezakte voeten en zwangerschap

Doorgezakte voeten kunnen tijdens de zwangerschap ontstaan als gevolg van het verslappen van banden en pezen. Onder invloed van hormonen kan de voet in korte tijd doorzakken. Ook de toename van uw gewicht kan bijdragen aan het ontstaan van voetklachten. De pijnklachten kunnen wegtrekken na de bevalling, maar het is ook mogelijk dat deze aanwezig blijven.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Een stevige schoen kan uitkomst bieden bij doorgezakte voeten. Mochten de klachten blijven bestaan, dan is het verstandig om naar een podotherapeut te gaan, bijvoorbeeld voor het aanmeten van steunzolen. Ook aangepaste schoenen kunnen in sommige gevallen een oplossing zijn.

Heeft u last van Doorgezakte Voeten? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: