Skip To Content
Bunionette

Bunionette

Bunionette

Heeft u een knobbel bij het gewricht van de kleine teen, aan de buitenkant van de voet? De knobbel kan pijnlijk, rood en bedekt met eelt zijn. Mogelijk is er dan sprake van een bunionette.

Tailors bunion bultje voet behandeling podotherapeut

Hoe ontstaat een bunionette?

De knobbel aan de buitenkant van de voet ontstaat meestal door te veel druk op de zijkant van de voet. Bijvoorbeeld bij brede voeten of te smalle schoenen. Het vijfde middenvoetsbeentje van de kleine teen kan hierdoor een lichte scheefstand krijgen. Het is vergelijkbaar met de hallux valgus bij de grote teen.

Gevolgen van een bunionette

Gevolgen van een bunionette

Op de pijnlijke knobbel aan de buitenkant van de voet treedt vaak eeltvorming op. In sommige gevallen gaat dit gepaard met een kleine teen die over (of onder) de vierde teen buigt. Schoenen worden hierdoor moeilijker verdragen. Soms is deze knobbel in combinatie met een doorgezakte voorvoet aanwezig. Dit betekent dat de voorvoet breder is geworden door het doorzakken van de voet. Hierdoor ontstaat extra wrijving ter hoogte van de knobbel. Over het algemeen zijn de klachten het ergst bij het dragen van schoenen. Bij een grote knobbel kan het lastig zijn om passend schoeisel te vinden.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen?

Bij een bunionette is het dragen van de juiste schoenen enorm belangrijk. De podotherapeut kan u een persoonlijk schoenadvies geven. Daarnaast kunnen steunzolen of een teenorthese een goede aanvulling zijn. In sommige gevallen zijn aangepaste of orthopedische schoenen een goede oplossing.

Heeft u last van een Bunionette? Vind een locatie bij u in de buurt.
Anderen bekeken ook
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Vergoeding Orthopedische Schoenen

  Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed mits de juiste verwijzing van een arts of medisch specialist aanwezig is. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: