Skip To Content
Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS) Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS)

Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS)

Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS)

Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) zijn speciaal ontworpen schoenen die gebruikt worden als tussenstap in het orthopedische schoenproces. Wanneer iemand wacht op de definitieve orthopedische schoenen kan een voorlopig orthopedische schoen voorgeschreven worden.

Voorlopige orthopedische schoenen
Orthopedische schoenen laten maken

Voorlopige orthopedische schoenen

Voorlopige orthopedische schoenen, ook bekend als VLOS, worden op maat gemaakt en worden tijdelijk gedragen. Operatief handelen of wonden aan de voeten kan een indicatie zijn voor tijdelijke, op maat gemaakte schoenen. Ook kunnen voorlopige orthopedische schoenen ingezet worden gedurende een revalidatie periode. Zodra de voetvorm stabiel is of de revalidatieperiode is voltooid, kan worden overgestapt op definitieve orthopedische schoenen. Het voorschrijven van aangepaste schoenen moet door een specialist gebeuren. Vanwege de vaak dringende noodzaak bedraagt de levertijd van VLOS ongeveer 2 weken, wat benadrukt hoe belangrijk deze schoenen kunnen zijn voor het herstel.

Lees meer over orthopedische schoenen

Kostenoverzicht

Kostenoverzicht

Uw zorgverzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk de eigen bijdrage van Voorlopige Orthopedische Schoenen. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen.

Lees meer over vergoedingen

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: