Skip To Content
Sportsteunzolen: Ondersteuning voor actieve voeten Sportsteunzolen: Ondersteuning voor actieve voeten

Sportsteunzolen: Ondersteuning voor actieve voeten

Sportsteunzolen: Ondersteuning voor actieve voeten

Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten. Hierdoor wordt de kans op blessures verkleind en ze kunnen bijdragen aan het herstel van blessures.

Sport inlegzooltjes

Wat is het verschil tussen sportsteunzolen en gewone steunzolen?

Het verschil zit in het materiaal, het gewicht en de manier van aanmeten van de zolen. Sportsteunzolen zijn speciaal ontworpen voor sportactiviteiten, terwijl reguliere steunzolen daarvoor minder geschikt zijn. Tijdens het aanmeten van sportzolen wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de specifieke sport, het type schoenen, de aard van de klacht en de individuele behoeften. Zo zullen de zolen voor hardlopen anders zijn dan die voor voetbal of handbal.

3D scan van voet laten maken
Hoe worden sportsteunzolen aangemeten?
3D scan van voet laten maken

Hoe worden sportsteunzolen aangemeten?

Bij een afspraak met de sportpodotherapeut begint het proces met een vraaggesprek, waarin uw probleem grondig in kaart wordt gebracht door vragen over uw sport en klachten. Vervolgens wordt er een sportpodotherapeutisch onderzoek uitgevoerd, afgestemd op uw specifieke klachten. Indien nodig worden drukmetingen en loopanalyses uitgevoerd. Op basis van de resultaten kan worden besloten sport-inlays op maat te laten maken. Hiervoor wordt een digitale afdruk van uw voet gemaakt met een 3D iPad-scan. Deze afdruk wordt gebruikt voor het op maat maken van de zolen. Na 6 tot 8 weken gebruik vindt er een controle plaats.

Kan ik mijn huidige sportsteunzolen gebruiken in een nieuw paar sportschoenen?

Kan ik mijn huidige sportsteunzolen gebruiken in een nieuw paar sportschoenen?

De podotherapeut houdt rekening met uw sportschoenen tijdens het aanmeten van sportzolen. Als u een nieuw paar sportschoenen wilt kopen en u op maat gemaakte sportsteunzolen heeft, is het essentieel dat u let op de pasvorm en maatvoering van de nieuwe schoenen. Probeer de nieuwe sportschoenen altijd met uw sportsteunzolen erin. Als u nog twijfelt, neem dan gerust contact op met de podotherapeut.

Kosten van sportsteunzolen

Kosten van sportsteunzolen

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt daarom niet onder het eigen risico. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te zien of uw zorgverzekeraar de kosten van steunzolen vergoedt.

Bekijk vergoedingen

Vind een podotherapeut bij u in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Medical Taping

  De podotherapeut kan ervoor kiezen om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan op verschillende manieren worden toegepast.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
 • Podotherapie

  Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die te maken hebben met het lopen en staan.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Voetproblemen tijdens het sporten

  Onze podotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten, welke sport u ook beoefent. Lees alles over Sportpodotherapie.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: