Skip To Content
Sportpodotherapie: Optimale zorg voor sporters Sportpodotherapie: Optimale zorg voor sporters

Sportpodotherapie: Optimale zorg voor sporters

Sportpodotherapie: Optimale zorg voor sporters

Veel sporters worden vroeg of laat geconfronteerd met blessures aan hun voeten of benen. Blessures kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals schoeisel, ondergrond en trainingsbelasting. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het sporten? Onze sportpodotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten, welke sport u ook beoefent.

Podotherapie sportblessure

Wat doet een sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut is een podotherapeut met specialisatie in de sportgeneeskunde. Naast de reguliere klachtenbeelden is een sportpodotherapeut opgeleid om sportblessures te herkennen, te voorkomen en te behandelen. Met name blessures aan de voet, enkel, knie, heup en onderrug worden behandeld.

Hoe helpt een sportpodotherapeut?

Hoe helpt een sportpodotherapeut?

De sportpodotherapeut onderzoekt de lichaamsbewegingen tijdens het sporten, het type schoeisel en de omgevingsomstandigheden. Een combinatie van deze factoren kan het ontstaan van blessures verklaren. Op basis hiervan kan de sportpodotherapeut een behandeling starten, bijvoorbeeld met behulp van sport-inlays, (medical) taping, advies over sportschoenen of door samen te werken met een (sport)fysiotherapeut.

Veelvoorkomende sportblessures

Veelvoorkomende sportblessures

Hier zijn enkele veelvoorkomende sportblessures die we in de praktijk tegenkomen:

 • Pijn aan de voorkant van de knie (patellofemoraal pijnsyndroom)
 • Scheenbeenvliesontsteking (shin splints)
 • Pijn aan de buitenkant van de knie (runner’s knee)
 • Overbelaste achillespees (achillestendinopathie)
Wordt sportpodotherapie vergoed?

Wordt sportpodotherapie vergoed?

Vaak worden sport-inlays en andere podotherapeutische hulpmiddelen gedeeltelijk of volledig vergoed bij een aanvullende verzekering. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien welk deel van de kosten u vergoed kunt krijgen.

Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

Vind een podotherapeut bij u in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Medical Taping

  De podotherapeut kan ervoor kiezen om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan op verschillende manieren worden toegepast.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
 • Podotherapie

  Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die te maken hebben met het lopen en staan.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: