Skip To Content
Kinderpodotherapie Kinderpodotherapie

Kinderpodotherapie

Kinderpodotherapie

Als uw kind regelmatig klaagt over problemen met de benen en voeten, als de schoenen ongewoon snel slijten, of als u merkt dat uw kind vaker struikelt dan anderen, kan de kinderpodotherapeut mogelijk een oplossing bieden. De ontwikkeling van kindervoeten is een complex proces dat soms extra aandacht vereist.

Podotherapeut kinderen

Wat houdt kinderpodotherapie in?

Kinderpodotherapie richt zich op de behandeling van voetgerelateerde problemen bij kinderen. Omdat de voeten en benen van kinderen nog groeien, kunnen er andere klachten optreden dan bij volwassenen. De kinderpodotherapeut heeft (zoals de naam al zegt) ruime ervaring in het werken met kinderen en is gespecialiseerd in zowel de behandeling als communicatie met kinderen.

Wat gebeurt er tijdens een bezoek aan de kinderpodotherapeut?

Wat gebeurt er tijdens een bezoek aan de kinderpodotherapeut?

Een bezoek aan het kinderspreekuur verloopt anders dan onze reguliere spreekuren. De kinderpodotherapeut begrijpt dat een spreekuurbezoek spannend kan zijn voor uw kind. Daarom wordt het onderzoek spelenderwijs uitgevoerd. Indien oefeningen nodig zijn, zal de behandelaar deze voordoen en samen met uw kind oefenen. We streven naar een zo volledig mogelijk onderzoek, inclusief metingen van de druk onder de voeten en mogelijke bewegingsanalyses. De behandeling kan bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische zolen, taping, ortheses, schoenadvies, rekoefeningen of stabiliteitsoefeningen. Soms kan samenwerking met een kinderfysiotherapeut worden voorgesteld.

Voetproblemen bij kinderen

Voetproblemen bij kinderen

De voeten van een kind groeien nog volop. Hierdoor kunnen verschillende lichamelijke problemen ontstaan. Enkele veelvoorkomende voetproblemen bij kinderen zijn:

  • Afwijkende stand van de voeten of benen
  • Hielpijn
  • Groeipijn in de benen
  • Lopen op de tenen
  • Pijn rond de knieschijf
Uitleg pijn onder de voet Podotherapeut
Wanneer moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?
Uitleg pijn onder de voet Podotherapeut

Wanneer moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Een afwijkend looppatroon of pijnklachten zijn niet altijd reden tot onmiddellijke actie. Sommige symptomen zijn normaal en verdwijnen vanzelf naarmate het kind ouder wordt. Bekijk hier hoe de normale ontwikkeling bij een kind verloopt.

Wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten?

Raadpleeg ons overzicht van tarieven om inzicht te krijgen in de kosten van onze behandelingen. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, dus de hoogte van de vergoeding hangt af van uw specifieke aanvullende verzekering. Bekijk ons overzicht van vergoedingen om te bepalen welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Vergoedingenoverzicht

Vind een podotherapeut bij u in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: