Skip To Content
Steunzolen laten aanmeten Steunzolen laten aanmeten

Steunzolen laten aanmeten

Steunzolen laten aanmeten

Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten. De podotherapeut maakt steunzolen volledig op maat voor uw voeten. Met behulp van geavanceerde 3D-scan technologie worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. Afhankelijk van uw voetproblemen wordt een therapie verwerkt in de steunzolen, waardoor u op geselecteerde plekken onder de voet meer of juist minder ondersteuning krijgt.

Waarom steunzolen?

Waarom steunzolen?

Hieronder vindt u een aantal positieve effecten die op maat gemaakte steunzolen kunnen hebben.

Vermindering van pijn
Steunzolen kunnen helpen bij het verminderen van pijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en onderrug. Ze kunnen bijvoorbeeld de druk op bepaalde delen van de voet verminderen en zo de belasting op de gewrichten en spieren verminderen.

Verbetering van de houding
Steunzolen kunnen de houding van de voet verbeteren en de stand van de voet corrigeren. Hierdoor kan de houding van het hele lichaam verbeteren, waardoor de kans op klachten en blessures vermindert.

Verhoging van comfort
Steunzolen kunnen het comfort van de schoenen verbeteren door schokken te absorberen en drukpunten te verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die lang staan of lopen.

Preventie van blessures
Steunzolen kunnen ook helpen bij het voorkomen van blessures door de voet beter te ondersteunen en de druk te verdelen. Ze kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen die veel sporten of die gevoelig zijn voor blessures.

Wanneer zijn steunzolen nodig?
Podotherapeut zooltjes

Wanneer zijn steunzolen nodig?

Of steunzolen nodig zijn, hangt af van uw situatie. Tijdens het onderzoek naar het ontstaan van uw klachten kan worden bepaald of steunzolen voor u uitkomst kunnen bieden. Een therapie met behulp van steunzolen kan in veel verschillende gevallen worden toegepast. Hieronder vindt u daarvan een aantal voorbeelden:

U kunt voor het aanmeten van steunzolen op alle locaties van Penders Voetzorg terecht.

Bekijk locaties

Steunzolen aanmeetprocedure
3D scan van voet laten maken

Steunzolen aanmeetprocedure

Tijdens de aanmeetafspraak bespreekt de podotherapeut met u wat uw klachten zijn en wordt er een onderzoek uitgevoerd. Als steunzolen een mogelijke oplossing voor uw lichamelijke klachten zijn, dan maakt de podotherapeut een digitale meting van uw voeten. Dit doet de podotherapeut met behulp van een 3D voetscanner, waarmee uw voeten zeer nauwkeurig worden opgemeten. Hiermee kunnen wij de exacte vorm van de voet vastleggen in een digitaal bestand. De digitale voetscan wordt vervolgens gebruikt om freesmachines aan te sturen waarmee uw steunzolen worden geproduceerd.

Vergoeding steunzolen

Vergoeding steunzolen

Veel zorgverzekeraars vergoeden op maat gemaakte steunzolen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende pakketten. Dat betekent dat steunzolen niet ten koste gaan van uw eigen risico. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien of uw zorgverzekeraar steunzolen vergoedt.

Vergoedingenoverzicht

Vind een podotherapeut in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: