Skip To Content
Orthese (teenstukje) Orthese (teenstukje)

Orthese (teenstukje)

Orthese (teenstukje)

Een teenorthese (teenstukje) is een hulpmiddel dat volledig op maat wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren of om drukplekjes/wrijving van de tenen te verminderen en voorkomen. De teenorthese kan met gemak in goedpassende confectieschoenen of orthopedisch schoeisel worden gedragen en kan een aanvulling zijn op andere vormen van therapie.

Orthese aanmeten
Orthese tussen de tenen

Orthese aanmeten

Een teenorthese wordt vervaardigd uit twee componenten: siliconen-pasta en een verhardingsmateriaal. De podotherapeut kneedt deze substantie in de juiste vorm, zodat het precies op maat is voor tussen uw tenen. Binnen enkele minuten is het materiaal uitgehard en blijft het in de gewenste vorm. Wanneer het materiaal is uitgehard kan de vorm niet meer worden aangepast. Het materiaal kan gemakkelijk schoongemaakt worden.

Controle

Controle

Na het leveren en plaatsen van de teenorthese maken wij met u nog een afspraak voor een controle. Afhankelijk van uw ervaringen met het dragen van de orthese en de controle door uw podotherapeut wordt bekeken of de teenorthese het gewenste effect bereikt.

Vergoeding orthese

Vergoeding orthese

Veel zorgverzekeraars vergoeden op maat teenortheses geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende pakketten. Dat betekent dat de therapie niet ten koste gaat van uw eigen risico. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien of uw zorgverzekeraar steunzolen vergoedt.

Bekijk vergoedingen

Vind een podotherapeut in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: