Skip To Content
Nagelbeugel laten maken door de podotherapeut Nagelbeugel laten maken door de podotherapeut

Nagelbeugel laten maken door de podotherapeut

Nagelbeugel laten maken door de podotherapeut

Een nagelbeugel wordt door podotherapeuten vervaardigd om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt van ijzerdraad. De duur van het dragen van de nagelbeugel hangt af van het advies van de podotherapeut en uw individuele situatie.

Waarvoor wordt een nagelbeugel gebruikt?
Nagelbeugel laten maken podotherapie

Waarvoor wordt een nagelbeugel gebruikt?

Een nagelbeugel wordt ingezet om de vorm van de teennagel te corrigeren, vaak om een ingegroeide nagel te voorkomen. Soms kan de teennagel kromtrekken, waardoor een ‘tunnel’ ontstaat. De zijkanten van de nagel drukken dan steeds verder in de huid naarmate de nagel groeit, wat zeer pijnlijk kan zijn. Een nagelbeugel trekt de nagel weer recht en voorkomt dat de nagel in de huid groeit.

Hoe wordt een nagelbeugel geplaatst?

Hoe wordt een nagelbeugel geplaatst?

Vóór de plaatsing van de nagelbeugel zorgt de podotherapeut ervoor dat de scherpe uiteinden van de nagel niet langer in de huid drukken. De scherpe hoeken worden verwijderd en de huid wordt grondig gereinigd. Vervolgens buigt de podotherapeut het draad in de juiste vorm, zodat het perfect om uw nagel past. Dit wordt direct voor u gedaan.

Wat zijn de kosten van een nagelbeugel?

Wat zijn de kosten van een nagelbeugel?

Bekijk onze tarievenlijst om te weten wat de kosten zijn voor het aanmeten van een nagelbeugel. In de meeste gevallen wordt deze behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te controleren welk deel van de kosten u vergoed krijgt. Podotherapie valt onder de aanvullende verzekering en komt dus niet ten laste van uw eigen risico.

Bekijk vergoedingen

Vind een podotherapeut in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
 • Podotherapie

  Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die te maken hebben met het lopen en staan.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: