Skip To Content
(Medical) Taping bij de podotherapeut (Medical) Taping bij de podotherapeut

(Medical) Taping bij de podotherapeut

(Medical) Taping bij de podotherapeut

De podotherapeut kan ervoor kiezen om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan dienen om ongewenste bewegingen te beperken, maar ook om specifieke spieren en pezen te ontlasten in de voeten of benen. (Medical) Taping kan op verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook vaak gebruikt in de fysiotherapie.

Aanbrengen Tape

Hoe wordt de tape aangelegd?

(Medical) Taping kan worden uitgevoerd door de tape op een specifieke manier aan te brengen op de huid, zodat de tape de juiste spieren en pezen ontlast. Soms wordt de tape strak om een gewricht of een groot gedeelte van uw voet gewikkeld om bepaalde bewegingen te voorkomen. Hoe de taping wordt aangebracht, verschilt per situatie.

Kosten van taping

Kosten van taping

Raadpleeg onze tarievenlijst om de kosten te bekijken voor een behandeling met behulp van taping. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te achterhalen welk deel van de kosten voor uw rekening komt.

Bekijk vergoedingen

Vind een podotherapeut in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: