Skip To Content
Podotherapie Podotherapie

Podotherapie

Podotherapie

Een podotherapeut is expert op het gebied van de voeten. Podotherapeuten onderzoeken en behandelen klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, maar ook problemen in de knieën, heupen of lage rug worden behandeld. Ook kan de podotherapeut preventief veel voor u betekenen, bijvoorbeeld door een advies te geven op het gebied van schoenen of zelfzorg. Daarnaast speelt de podotherapeut een belangrijke rol in medisch noodzakelijke voetzorg voor mensen met een risicovoet, zoals bij diabetes of reuma.

Waarvoor kan ik terecht bij de podotherapeut?
Pijn in de voet podotherapeut

Waarvoor kan ik terecht bij de podotherapeut?

Podotherapeuten behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Voorbeelden van voet gerelateerde klachten die in onze podotherapiepraktijk voorkomen en worden behandeld zijn:

 • Standafwijkingen van de voeten, tenen of nagels;
 • Voetklachten als gevolg van overbelasting;
 • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde stand van de voeten, en/of een verkeerd looppatroon;
 • Sportblessures;
 • Behandeling van ingegroeide teennagels, likdoorns of overmatige eeltvorming.

Bekijk meer voetklachten

Behandelingen van de podotherapeut

Behandelingen van de podotherapeut

De podotherapeut heeft veel verschillende mogelijkheden om voet gerelateerde klachten te behandelen. Voorbeelden van podotherapeutische behandelingen zijn:

Vergoeding podotherapie

Vergoeding podotherapie

De vergoedingen voor podotherapie verschillen per zorgverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen (zoals steunzolen) geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor een overzicht van de vergoedingen op onze vergoedingenpagina.

Bekijk vergoedingenoverzicht

Vind een podotherapeut in de buurt
Anderen bekeken ook:
 • Behandelmogelijkheden

  Podotherapeuten zijn echte voetspecialisten en behandelen een veelvoud aan voetproblemen en klachten. Hiervoor hebben ze verschillende behandelmogelijkheden.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Sportsteunzolen

  Sportsteunzolen, ook bekend als sport-inlays of sportinlegzolen, kunnen helpen bij het juist belasten van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: