Skip To Content
Wat is een medisch pedicure? Wat is een medisch pedicure?

Wat is een medisch pedicure?

Wat is een medisch pedicure?

De medisch pedicure speelt een belangrijke rol in de voetverzorging. Een medisch pedicure ‘onderhoudt’ de voeten. Dit gebeurt onder andere door nagels kort te houden, overmatig eelt te verwijderen, drukplekken te signaleren en meer. De medisch pedicure verzorgt daarnaast verschillende huidaandoeningen en kan advies geven op het gebied van schoenen, sokken en huidverzorgingsproducten.

Behandeling pedicure

Behandelmogelijkheden bij de pedicure

De werkzaamheden van een medisch pedicure bestaan onder andere uit:

 • Het verwijderen van eelt
 • Likdoorns behandelen
 • Knippen en frezen van nagels
 • Nagelproblemen oplossen
Medisch pedicure en de risicovoet

Medisch pedicure en de risicovoet

In veel gevallen maakt de voetzorg van de medisch pedicure onderdeel uit van het behandeltraject voor mensen met een risicovoet, zoals bij diabetes of reuma. In dat geval worden de voeten periodiek verzorgd en gecontroleerd, met als doel om het risico op het ontstaan van wonden aan de voet zo klein mogelijk te houden.

Verschil reguliere pedicure en medisch pedicure

Verschil reguliere pedicure en medisch pedicure

Er wordt onderscheid gemaakt tussen reguliere pedicures en medisch pedicures. Het grote verschil zit daarbij in de benodigde kennis en expertise, en daarmee de bevoegdheid, om mensen met een risicovoet te behandelen. Het is belangrijk dat die specifieke voetzorg correct wordt uitgevoerd, omdat risicovoeten zeer kwetsbaar zijn en een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid van de cliënt. Daarnaast heeft een medisch pedicure de beschikking over speciale technieken, zoals nagelbeugels, nagelreparatie en anti-druktechnieken. De medisch pedicure is in die zin dus breder opgeleid dan een reguliere pedicure.

Vergoeding pedicurebehandeling bij risicovoet

Vergoeding pedicurebehandeling bij risicovoet

Bent u bij de podotherapeut geweest voor een voetscreening in verband met een risicovoet (bijvoorbeeld bij diabetes of reuma)? De podotherapeut stelt als het nodig is een persoonlijk behandelplan voor u op. In dit behandelplan is beschreven welke zorg nodig is om uw voetproblemen te behandelen of te voorkomen. Vaak wordt in een dergelijk behandelplan ook een aantal behandelingen bij de pedicure voorgeschreven. De medisch noodzakelijke pedicurebehandelingen volgens het behandelplan worden vergoed vanuit de basisverzekering vanaf zorgprofiel 2.

Kwaliteitsregister en lidmaatschap ProVoet

Kwaliteitsregister en lidmaatschap ProVoet

Alle medisch pedicures bij Penders Voetzorg zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures en zijn lid van ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor pedicures. De pedicures die in het register staan voldoen aan de kwaliteitseisen.

Afspraak maken bij de medisch pedicure

Afspraak maken bij de medisch pedicure

U kunt terecht bij de medisch pedicures van Penders Voetzorg. Daarnaast hebben wij een groot aantal samenwerkingen met pedicures verspreid over Nederland.

Bekijk onze partners

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
 • Steunzolen

  Steunzolen, ook wel bekend als inlays of inlegzolen, worden veel toegepast ter behandeling van diverse voetproblemen en vermoeide voeten.

  Lees meer
 • Vergoeding Podotherapie en Steunzolen

  De vergoeding voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen, zoals steunzolen, worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Lees meer
 • Orthese

  Een teenorthese is een volledig op maat gemaakt hulpmiddel. Teenortheses kunnen helpen om de stand van de tenen te corrigeren.

  Lees meer
 • Slippers op maat

  In samenwerking met FITS Footwear, bieden wij 100% op maat gemaakte slippers, sandalen en huisschoenen op basis van een 3D scan van uw voet.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Dit kan worden toegepast om een ingegroeide nagel te corrigeren.

  Lees meer
 • Ingegroeide teennagel

  Een ingegroeide teennagel kan zeer pijnlijk zijn. Vooral als uw teen ook flink gaat ontsteken.

  Lees meer
 • Voetproblemen bij diabetes

  Op deze pagina leest u alles over onze diabetische voetzorg, de rol van de podotherapeut, de medisch pedicure en over orthopedische schoenen.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: