Skip To Content

Pedicurecongres 'De Zorg van Nu'

Pedicurecongres 'De Zorg van Nu'

Op donderdag 21 maart 2024 vindt het pedicurecongres ‘De Zorg van Nu’ plaats. Het congres is opgedeeld in een middag- en avond onderdeel. ‘s Middags vinden fysieke workshops plaats, ‘s avonds zal het (zowel fysieke als digitale) congres gedeelte plaatsvinden.

Het is aan u of u deelneemt aan beide onderdelen, of aan slechts een van de twee onderdelen. Het plenaire congres in de avond zal zich richten op medische voetzorg in de breedste zin van het woord. Er komen verschillende medisch specialisten aan het woord om de ontwikkeling van de nieuwe Zorgmodule Preventie Voetulcera verder uit te diepen. De workshop onderwerpen zijn verderop deze pagina te vinden.

In samenwerking met Voetencentrum Wender, Wittepoel, Hallux Podotherapie, Klok Podotherapie, Podotherapie Pero en Voetencentrum Flipse.

Praktische informatie

Praktische informatie

Het pedicurecongres zal dit jaar voor het eerst hybride plaatsvinden, dus zowel fysiek als online.

Workshops (fysiek)
De workshops vinden plaats in de middag van 15:00 tot 17:30 uur en zijn alleen fysiek te volgen. Een workshop duurt 2,5 uur, u kunt uit 4 workshops kiezen. Voor elke workshop is accreditatie in aanvraag. Na de workshops is er een pauze, waarin voor drinken en eten wordt gezorgd als u ‘s avonds ook fysiek aansluit bij het plenaire gedeelte. Klik hier voor het workshop overzicht.

Congres (fysiek/digitaal)
Het plenaire congres onderdeel vindt plaats in de avond van 19:00 tot 22:00 uur en is zowel fysiek als digitaal te volgen. Verschillende medisch specialisten komen aan het woord en geven inzicht in verschillende ziektebeelden en de gevolgen daarvan met betrekking op preventieve voetzorg.

Locatie
Het fysieke deel van het pedicurecongres zal plaatsvinden bij evenementenlocatie Flora Boskoop:

Flora Boskoop
Parklaan 4
2771 GB Boskoop

Workshop overzicht
Flora Boskoop

Workshop overzicht

Workshop 1 – Voel je de baas
In deze workshop krijg je handvatten hoe je zekerder over kan komen, hoe je grenzen kan aangeven en hoe je verbale en non-verbale communicatie kan gebruiken. Een nuttige training voor behandelaars die af en toe voelen wat extra power te kunnen gebruiken.

De workshop ‘Voel je de baas’ is vol!

Accreditatie: 2 punten in domein Omgevingsbewust handelen & 2 punten in domein Ondernemerschap

Workshop 2 – Vilttechnieken
Tijdens de workshop wordt ingegaan op vilttherapie: wanneer maak je gebruik van vilttherapie, hoe pas je het toe en wat is de juiste werkwijze voor het aanbrengen van vilt? Na het theoretische gedeelte ga je aan de slag met het praktische gedeelte: vilttherapie toepassen in de praktijk met casussen vanuit de praktijk.

Accreditatie: 2 punten in domein Algemene Voetzorg

Workshop 3 – In balans blijven
In deze interactieve workshop komt stressmanagement aan bod. Welke stressmanagementtechnieken zijn er, wat is een gezonde work-life balance en hoe ga je om met verlies en rouw?

Accreditatie: 2 punten in domein Reflectie

Workshop 4 – De oudere in de praktijk
In deze workshop wordt de oudere van nu besproken. Welke ziektebeelden komen we tegen in de praktijk en hoe gaan we hiermee om? Dit gebeurt in een interactieve setting.

Accreditatie: 2 punten in domein Gespecialiseerde Voetzorg

Elke workshop heeft 50 plekken. Vol = vol.

Kosten en accreditatie
Pedicurecongres De Zorg van Nu

Kosten en accreditatie

Wij hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van of u een workshop gaat volgen en of u fysiek of digitaal aanwezig bent bij het congres. Wanneer u fysiek deelneemt aan een workshop en/of het congres wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. Het diner bestaat uit een buffet met soep en luxe broodjes en is alleen beschikbaar wanneer u zowel de workshop als het congres fysiek volgt. Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven.

Pedicure met samenwerkingsovereenkomst
Congres fysiek: € 60
Congres online: € 17,50
Workshop (fysiek): € 35
Workshop en congres (fysiek): € 95

Pedicure zonder samenwerkingsovereenkomst
Congres fysiek: € 75
Congres online: € 25
Workshop (fysiek): € 50
Workshop en congres (fysiek): € 125

Accreditatie

Accreditatie voor het pedicurecongres is in aanvraag. De accreditatiepunten voor de verschillende workshops vindt u onder ‘Workshop overzicht‘.

Dagvoorzitter: Angela de Rooij

Het pedicurecongres wordt in goede banen geleid door Angela de Rooij. Angela de Rooij is beleidsmedewerker belangenbehartiging bij Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Sprekers
Sprekers pedicurecongres

Sprekers

Workshop 1 – Voel je de baas
Noor Visschedijk is kwaliteitsfunctionaris en podotherapeut en geeft op 21 maart de workshop ‘Voel je de baas’.

Workshop 2 – Vilttechnieken
Robbert Reinders is podotherapeut en geeft op 21 maart de workshop ‘Vilttechnieken’.

Workshop 3 – In balans blijven
Karianne Punt is coach/trainer en geeft op 21 maart de workshop ‘In balans blijven’.

Workshop 4 – De oudere in de praktijk
Agaath Bruin is praktijkverpleegkundige en geeft op 21 maart de workshop ‘De oudere in de praktijk’.

Aanmelden

Aanmelden

Wij zijn aangesloten bij: