Skip To Content
Volledig orthopedische schoenen (OSA) Volledig orthopedische schoenen (OSA)

Volledig orthopedische schoenen (OSA)

Volledig orthopedische schoenen (OSA)

Als kleine aanpassingen aan confectieschoenen of andere hulpmiddelen onvoldoende zijn om uw voetproblemen op te lossen, dan bieden orthopedische schoenen type A vaak de juiste oplossing. Deze schoenen zijn volledig op maat gemaakt. Volledig orthopedische schoenen worden ook wel OSA genoemd.

Wanneer volledig orthopedische schoenen?
Aangepaste schoenen aanmeten

Wanneer volledig orthopedische schoenen?

Wanneer voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of een aanpassing aan de schoenen, dan kunnen orthopedische schoenen een oplossing zijn. Ook bij diabetes, reuma of verlammingen kunnen orthopedische schoenen bijdragen aan meer comfort en een betere bewegingsvrijheid. Bij minder complexe voetklachten zijn volledig orthopedische schoenen niet altijd nodig. In die gevallen kunnen semi-orthopedische schoenen (OSB) ook een goede oplossing zijn.

Hoe zien OSA schoenen eruit?
Orthopedische schoenen kleuren

Hoe zien OSA schoenen eruit?

OSA schoenen moeten comfortabel zijn en voetproblemen oplossen. Maar we begrijpen ook dat het model, de leersoort en de kleur van de schoenen belangrijk zijn. Daarom luisteren wij zorgvuldig naar uw wensen en kijken wij samen met u – binnen de grenzen van wat mogelijk is – naar de beste oplossing. Onze orthopedische schoentechnicus adviseert altijd wat bij uw voetproblemen mogelijk is.

Het traject

Het traject

Het aanmeten tot het afleveren van volledig orthopedische schoenen duurt ongeveer 10 tot 12 weken. De exacte periode is afhankelijk van de aard van uw voetproblemen. Zodra duidelijk is welke schoen u het beste past, kan het traject doorlopen worden en leveren we de schoenen conform afspraak af. Heeft u na verloop van tijd nieuwe schoenen nodig, dan kunnen die binnen ongeveer 6 weken worden geleverd, mits er geen verandering heeft plaatsgevonden aan uw voeten.

Vergoeding orthopedische schoenen

Vergoeding orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen.

Lees meer over vergoedingen

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: