Skip To Content
Semi-orthopedische schoenen (OSB) Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Semi-orthopedische schoenen worden doorgaans gedragen bij minder complexe voetproblemen. In deze gevallen zijn de volledig orthopedische schoenen meestal niet nodig, en reguliere confectieschoenen zijn vaak niet toereikend. Voor minder complexe voetproblemen zijn semi-orthopedische schoenen vaak een uitkomst. Semi-orthopedische schoenen worden ook wel OSB schoenen genoemd.

Wat zijn OSB schoenen?
OSB Semi Orthopedische Schoenen Penders

Wat zijn OSB schoenen?

OSB schoenen zijn semi op maat gemaakte orthopedische schoenen, ofwel semi-orthopedische schoenen (Orthopedische Schoenen type B). OSB schoenen lijken in veel opzichten op de schoenen die u in de betere schoenenwinkels vindt. Het grote verschil met deze schoenen is op de eerste plaats dat semi-orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden bieden voor aanpassingen aan de binnenkant van de schoen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor een speciaal uitneembaar orthopedisch voetbed (ook wel supplement genoemd). Verder zijn de schoenen qua technische uitvoering zodanig, dat ze goed hun functie als medisch hulpmiddel kunnen vervullen. Semi-orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

Modellenboek OSB schoenen
Orthopedische schoenen modellen

Modellenboek OSB schoenen

Semi-orthopedische schoenen zijn verkrijgbaar in dames-, heren- en kindermodellen. Ons team beschikt over alle actuele catalogi van deze leveranciers en kan samen met u een passend model uitzoeken voor uw specifieke situatie. Benieuwd hoe de keuze in semi-orthopedische schoenen is? Bekijk schoenmodellen van verschillende leveranciers. Na het klikken op een link opent een nieuw venster.

Vergoeding semi-orthopedische schoenen

Vergoeding semi-orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen.

Lees meer over vergoedingen

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: