Skip To Content
Schoenaanpassingen (OVAC)

Schoenaanpassingen (OVAC)

Schoenaanpassingen (OVAC)

Soms is een aanpassing aan uw huidige schoenen al voldoende om kleine voetproblemen op te lossen. Dit kan een aanpassing aan de binnen- of buitenkant van de schoen zijn, bijvoorbeeld het verbeteren van de afwikkeling of het verhogen van de hak of zool. Door deze aanpassing(en) kunt u een stuk comfortabeler lopen of ervaart u een merkbare verbetering in het looppatroon. Een orthopedische schoenaanpassing wordt ook wel OVAC genoemd (Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen).

Wanneer OVAC?

Wanneer OVAC?

Als u bij ons langskomt analyseert de behandelaar eerst uw specifieke voetprobleem. Daarna wordt er gekeken of aanpassingen aan een normale confectieschoen voldoende zijn om uw voetklachten te ondervangen. Meestal wordt er nog een voetafdruk of 3D scan gemaakt en geeft de behandelaar een persoonlijk schoenadvies. Komt u in aanmerking voor de orthopedische schoenaanpassing, dan kunt u er voor kiezen om uw bestaande schoenen te laten aanpassen. In plaats daarvan kunt u er ook voor kiezen om een nieuw paar schoenen aan te schaffen waarin de aanpassing gemaakt wordt.

Welke schoenen zijn geschikt?
Orthopedische Verbandschoenen Penders

Welke schoenen zijn geschikt?

Niet alle schoenen zijn technisch geschikt als OVAC. Zo kan niet onder alle loopzolen een afwikkeling worden aangebracht, bijvoorbeeld omdat het materiaal waarvan de bestaande loopzool is gemaakt zich niet makkelijk laat verwijderen of moeilijk verlijmbaar is met het materiaal van de afwikkeling. Bij het verrichten van aanpassingen zorgen wij er altijd voor dat het uiterlijk van uw schoenen zo min mogelijk verandert.

Vergoeding OVAC

Vergoeding OVAC

De vergoeding van de zorgverzekeraar (basisverzekering) dekt alleen de aanpassingen aan schoenen en de eventuele orthopedische maatvoetbedden. De kosten voor de eventuele aanschaf van schoenen dient u zelf te betalen.

Lees meer over vergoedingen

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: