Skip To Content
Orthopedische werkschoenen laten maken Orthopedische werkschoenen laten maken

Orthopedische werkschoenen laten maken

Orthopedische werkschoenen laten maken

Voor orthopedische werkschoenen kunt u terecht bij Penders Voetzorg. Wij zijn gespecialiseerd in gecertificeerde (orthopedische) veiligheidsschoenen en orthopedische werkschoenen. Onze orthopedisch schoentechnicus geeft advies en bekijkt samen met u welke schoen het best bij u past. Bij de vervaardiging van uw schoenen wordt rekening gehouden met de Europese certificering en normering voor veiligheidsschoenen.

Verschil Orthopedische Werkschoenen en Orthopedische Veiligheidsschoenen

Onze orthopedische werkschoenen zijn op maat gemaakt en geschikt voor werken op elke werkvloer. Werkschoenen vallen onder de O-klasse (occasional) en hebben geen beschermneus (stalen neuzen). De werkschoen wordt gedragen op werkplekken waar het risico op vallende voorwerpen gering is. Daarnaast bestaan er Orthopedische Veiligheidsschoenen. Deze vallen onder de S-klasse (safety). Orthopedische veiligheidsschoenen beschermen de voeten tegen vallende voorwerpen met een energiewaarde tot 200 joule en zijn voorzien van een composiet beschermneus.

Daarnaast bestaan er coderingen die aangeven hoe waterdicht de schoen moet zijn en in welke mate de voet beschermd is tegen zoolpenetratie. Onze orthopedisch schoentechnicus geeft hierin advies.

Certificering en regelgeving Orthopedische Werkschoenen

Certificering en regelgeving Orthopedische Werkschoenen

Orthopedische werkschoenen en veiligheidsschoenen mogen alleen gemaakt worden door een bedrijf dat de certificering kan garanderen en borgen. Alle door Penders Voetzorg geleverde (orthopedische) veiligheidsschoenen zijn medische hulpmiddelen. De veiligheidsschoenen voldoen aan de Europese Norm EN 344/345/346/347 en bij de A-, B- en C-categorie aan de wettelijke Europese normen EN ISO 20347:2012 of EN ISO 20345:2011.

Voor zowel orthopedische werkschoenen als orthopedische veiligheidsschoenen kunt u bij ons terecht.

Semi-orthopedische Werkschoenen

Semi-orthopedische Werkschoenen

Wanneer er sprake is van kleine- of minder complexe voetproblemen, zijn semi-orthopedische schoenen vaak een oplossing. Een andere benaming hiervoor is OSB (Orthopedische Schoen type B). Semi-orthopedische modellen zijn verkrijgbaar in verschillende wijdtematen of in ongelijke maten en zijn op verzoek te voorzien van diverse (orthopedische) aanpassingen. Ook zijn er modellen verkrijgbaar met een verdiepte leest en verhoogde teenbeschermende orthopedische neus. Op deze manier ontstaat binnen de schoen extra ruimte om gewenste aanpassingen door te voeren of een gecertificeerde steunzool te plaatsen.

Verwijzing en UWV

Verwijzing en UWV

Draagt u privĂ© al orthopedische schoenen, dan is het mogelijk om via het UWV – met een verwijzing van de specialist of bedrijfsarts – een veiligheidsschoen van Penders Voetzorg aan te schaffen. Uw werkgever dient ook de nodige formulieren hiervoor in te vullen. Bekijk de formulieren hier.

Naar UWV formulier

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: