Skip To Content

Obesitas en voeten

Een grote groep van de bevolking kampt met obesitas, oftewel overgewicht. Obesitas ontstaat vaak door een verkeerd eet- en beweegpatroon, genetische factoren of opvoeding en kan ervoor zorgen dat er klachten in uw voeten ontstaan. Door overgewicht kunnen de voeten overbelast raken. Tevens kan de stand van de voeten veranderen en ontstaan klachten aan benen, knieën, voeten en onderrug.

Veelvoorkomende voetklachten bij obesitas

Veelvoorkomende voetklachten bij obesitas

Hoe hoger uw gewicht, hoe hoger de belasting op het lichaam. Botten, spieren en gewrichten krijgen steeds meer te verduren, waardoor problemen kunnen ontstaan. Zowel de voeten als de knieën kunnen hier last van ondervinden.

Schoenen bij obesitas

Schoenen bij obesitas

Confectieschoen (comfortschoenen)
Veel voetklachten kunnen worden opgelost met behulp van een goede confectieschoen (comfortschoen) met een ondersteunend voetbed en een stevige hielpartij. Dat zorgt voor meer stabiliteit. De schoenadviseurs in een comfortschoenenwinkel kunnen u hierin adviseren.

Steunzolen
Is een confectieschoen niet voldoende om uw voetklachten te laten verdwijnen, dan kan onze podotherapeut steunzolen aanmeten. Deze steunzool wordt speciaal voor u op maat gemaakt en ondersteunt en ontlast de voeten, banden en gewrichten.

Op maat gemaakte schoenen
Wanneer bovenstaande geen oplossing is voor uw voetklachten, dan kunt u via de podotherapeut een verwijzing krijgen voor (semi-)orthopedische schoenen. Dit zijn volledig op maat gemaakte schoenen.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook
Wij zijn aangesloten bij: