Skip To Content
Lucas is hypermobiel Lucas is hypermobiel

Lucas is hypermobiel

Lucas is hypermobiel

Dit is Lucas, hij trekt er het liefst elke dag op uit met zijn grafisch bestuurbare auto. Tot voor kort was dat niet altijd mogelijk. Zolang als dat Lucas zich kan herinneren heeft hij last van zijn vingers, enkels, knieën, heupen en schouders als hij beweegt. Het is niet altijd pijnlijk maar het zorgt er wel voor dat het hem heel veel energie kost om te bewegen. Bekijk hieronder de video met het persoonlijke verhaal van Lucas.

Hypermobiliteit en voeten
Hypermobiliteit en voeten

Video: het verhaal van Lucas

Bekijk hier het verhaal van Lucas. Hij is hypermobiel, maar kan door zijn steunzolen toch alles doen wat hij leuk vindt.

Het persoonlijke verhaal van Lucas

Het persoonlijke verhaal van Lucas

Om deze klachten nader te bekijken bezocht hij de huisarts die hem doorverwees naar de kinderarts. Daar werd hypermobiliteit bij Lucas geconstateerd. Dit is een bindweefsel afwijking en zorgt ervoor dat Lucas iets losser in zijn lichaam zit, er is veel ruimte in zijn gewrichten. De kinderarts bracht Lucas onder bij een revalidatiearts. Hier werd in overleg met Penders Voetzorg een oplossing gezocht voor zijn enkels en voeten. Om te voorkomen dat zijn enkels constant omzwikken en deze beter te ondersteunen heeft Penders Voetzorg op maat gemaakte orthopedische schoenen voor Lucas gemaakt.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook
Wij zijn aangesloten bij: