Skip To Content
Orthopedische schoenen mogelijkheden

Orthopedische Schoenen Schiedam Vlietlandplein

Orthopedische Schoenen Schiedam Vlietlandplein

Bent u op zoek naar een orthopedisch schoenmaker in Schiedam? Wij zijn gevestigd in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis aan het Vlietlandplein 2.

Orthopedische Schoenen Schiedam Vlietlandplein

Vlietlandplein 2
3118 JH, Schiedam

Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Onze locatie bevindt zich op de begane grond van hetzelfde pand als Rijndam revalidatie, waar ook de kaakchirurg en apotheek de Poldervaart gevestigd zijn. In de buurt van onze locatie vindt u het politiebureau Schiedam. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinperron en tramhalte ‘Schiedam Nieuwland’ liggen op slechts 5 minuten loopafstand.

Wachtkamer

Bij binnenkomst kunt u de bordjes volgen van Rijndam. U hoeft zich vooraf niet te melden. De orthopedisch schoenmaker haalt u op voor de afspraak.

Parkeren

U kunt betaald parkeren aan de Sportlaan dichtbij het ziekenhuis. Voor de ingang van Rijndam vindt u invalideparkeerplaatsen.


                
Wilt u een afspraak maken in Schiedam?
Andere vestigingen
Podotherapie én Orthopedische Schoentechniek bij Penders Voetzorg
Overleg orthopedisch schoenmaker en podotherapeut Penders

Podotherapie én Orthopedische Schoentechniek bij Penders Voetzorg

Een samenwerking tussen de podotherapeut en de orthopedisch schoenmaker is een mooie en logische combinatie. Bij Penders Voetzorg kunt u voor beide vormen van zorg terecht, waardoor wij voor ieder voet gerelateerd probleem altijd een passende oplossing hebben. Eén van de mooie voordelen hiervan is dat er gemakkelijk onderling geschakeld kan worden als dat nodig is, waardoor u geen lange wachttijden tussen verschillende afspraken heeft. U bent snel op de juiste plek.

Meer over Podotherapie

Orthopedische schoenen laten aanmeten in Schiedam
Orthopedische schoenen laten aanmeten

Orthopedische schoenen laten aanmeten in Schiedam

Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt. In het verleden stonden orthopedische schoenen bekend als ‘lomp’ en ‘niet modieus’, maar met de huidige technieken zijn orthopedische schoenen in veel gevallen niet meer te onderscheiden van schoenen die u in een schoenenwinkel kunt vinden. Er bestaan verschillende soorten orthopedische schoenen, waaronder volledig orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en aanpassing aan confectieschoenen (OVAC). U kunt voor het aanmeten van deze verschillende soorten orthopedische schoenen (en meer) bij ons terecht in Schiedam.

Penders Voetzorg in Schiedam staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn
OSA Orthopedische Schoenen Penders

Penders Voetzorg in Schiedam staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn

Bij Penders Voetzorg vinden we het niet alleen belangrijk dat de schoenen die we aanmeten hun functie goed vervullen als medisch hulpmiddel, maar ook het uiterlijk van de schoen is een belangrijk aandachtspunt. Met onze huidige technieken en moderne collecties zijn we in staat om schoenen te maken die in veel gevallen niet te onderscheiden zijn van schoenen in de schoenenwinkel.

Omdat we weten dat de overstap naar orthopedische schoenen niet gemakkelijk is, begeleiden wij u met veel geduld in dit proces van wennen en aanpassen. In het proces van orthopedische schoenen wordt vaak multidisciplinair geschakeld, waarbij ook de huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, revalidatiearts of orthopedisch chirurg betrokken is.

Vergoeding orthopedische schoenen Schiedam

Vergoeding orthopedische schoenen Schiedam

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van aangepaste schoenen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van werkschoenen via het UWV. Deze vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Er gelden specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen. Bekijk ook ons vergoedingenoverzicht voor orthopedische schoenen.

Overzicht vergoedingen

Wij zijn aangesloten bij: