Skip To Content

Penders Voetzorg draait na faillissement weer op volle toeren

In maart 2023 hebben de aanbieders van orthopedische schoenen en podotherapie, Penders Voetzorg en OIM Voetzorg (nu genaamd Kievit Orthopedie), een doorstart gemaakt. De overkoepelende holding, Feeture Voetzorg, ging failliet, wat het einde leek te betekenen voor de twee onderliggende bedrijven. Samen met de Scharenborg Groep, waartoe onder andere Voetencentrum Wender behoort, is er echter een succesvolle doorstart gerealiseerd. Op dit moment draaien beide bedrijven weer op volle capaciteit. Hulpmiddelen, zoals orthopedische schoenen en steunzolen, zijn uitgeleverd en ook kunnen er weer uitlever afspraken worden gepland. Geplande afspraken gaan al sinds geruime tijd weer door en ook nieuwe afspraken kunnen ingepland worden. Beide bedrijven zijn volledig bereikbaar. Op 1 mei is de naam van OIM Voetzorg veranderd naar Kievit Orthopedie, lees hier meer.

Doorstart groot succes

Pascal van der Burgt, operationeel directeur, zegt: “We merken dat er verschillende berichten circuleren in de media over het faillissement. Daarom hebben we ervoor gekozen om een update te geven met de juiste en actuele informatie over de huidige stand van zaken. En we zijn verheugd dat dit een zeer positief bericht is. Er is in een korte periode veel werk verzet. Het is prachtig oom te zien hoe iedereen hier samen aan heeft bijgedragen. Dat verdient een groot compliment aan al onze collega’s, want alleen op die manier kon dit een succes worden.”

De doorstart betekent dat zowel Penders Voetzorg als Kievit Orthopedie hun dagelijkse praktijkvoering vanaf 20 maart hebben voortgezet. Beide bedrijven zijn aanbieder van podotherapeutische- en orthopedische dienstverlening en voorzieningen. Penders is vooral actief in het zuiden, Kievit Orthopedie verspreid door heel Nederland.

Onjuiste berichten in de media

In de media werd al vroeg gemeld dat ongeveer 80 medewerkers zouden meegaan in de doorstart, maar uiteindelijk zijn dat er ongeveer 120 geworden. Daar zijn we erg blij mee. Daarnaast worden we soms nog steeds in één adem genoemd met de Feeture Groep, maar wij distantiëren ons volledig van die berichtgeving. We willen ook graag duidelijk maken dat we op geen enkele manier meer iets te maken hebben met de Feeture Groep of de lopende ontwikkelingen daar.

Warm welkom bij de Scharenborg Groep

Onze doorstart is tot stand gekomen in samenwerking met de Scharenborg Groep. Dit is het concern waaronder de bedrijven Kievit Orthopedie en Penders Voetzorg nu vallen. Enkele andere voorbeelden van bedrijven die daarbij horen, zijn Voetencentrum Wender, Hallux Podotherapie, Wittepoel en PLT Products. Onze belangrijke missie is ‘Samen voor Totale Voetzorg’. Dat is iets wat je echt kunt voelen; we doen het samen en niemand staat er alleen voor. De aanwezige kennis en expertise worden gedeeld binnen de groep om elkaar verder te helpen. Daardoor heerst er ook een warm welkom. Een groot deel van de ontwikkelingen in de markt wordt hier bedacht en ontwikkeld, wat betekent dat we snel efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen kunnen realiseren.

Bent u onder behandeling bij Penders Voetzorg of Kievit Orthopedie heeft u op een andere manier een relatie met deze bedrijven? Dan kunt u voor vragen contact opnemen door te bellen naar Penders Voetzorg via 0475 – 49 39 00 of door te bellen naar Kievit Orthopedie via 088 – 454 77 87.

Meer over de Scharenborg Groep

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen zijn nodig wanneer schoenen uit een schoenenwinkel niet bij uw voeten passen door bijvoorbeeld een afwijking van de voeten.

  Lees meer
 • Over Ons

  Penders Voetzorg staat voor kwaliteit in service en deskundigheid. Persoonlijke aandacht voorop. Lees ons verhaal hier.

  Lees meer
 • Podotherapie

  Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die te maken hebben met het lopen en staan.

  Lees meer
 • Blog

  In onze blogs blijft u op de hoogte van nieuwe informatie, tips en nieuws op het gebied van podotherapie en orthopedische schoenen.

  Lees meer
 • Comfortschoenen

  Een comfortschoen is een comfortabele kwaliteitsschoen met een uitstekende pasvorm en veelal leverbaar in meerdere breedtematen. Lees meer over comfortschoenen.

  Lees meer
 • Neem contact op

  Op deze pagina vindt u onze contactgegevens. Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: